Minnesota, South Dakota, North Dakota, Wyoming and Montana

Opplev U.S.A. på en unik måte, enten du jakter eller bare vil være med og oppleve noe unikt i Amerikansk historie.
12 netter, 10 dager, 5 stater, 1 opplevelse for livet.

Bison
Husk vi arrangerer denne turen også uten jakt, men som en ren foto safari og opplevelses tur. Bli med og opplev en road trip og jaktopplevelse utenom det vanlige i Nord Amerika. Med utgangspunkt i Minneapolis/Minnesota kjører vi gjennom 5 stater og får med oss det som er av historie og severdigheter så langt tiden rekker til . Vi har nå vært flere turer over og alle jegerne har fått sitt dyr. Jeg tar utgangspunkt i tidligere turer, men vil noen av deltagerne noe annet, eller det er enighet om å kjøre innom nye plasser, så gjør vi det. Turen starter som sagt i Minneapolis, Minnesota, vi kjører derfra nordvestover og første stopp er Rogers. Her har Cabelas en av sine butikker, og det er et must for alle jakt Sioux Tourinteresserte, (Sjekk Cabelas.com). Vi ligger over her, så vi har tid til å gå en runde før avreise neste dag.
Jakten på bison vil foregå på en privat ranch i Nord Dakota. Området er som tatt ut fra en Western film med John Wayne i hovedrollen. Kun store, voksne okser blir jaktet på og trofeene står ikke tilbake for noe. Dette er en garantert jakt hvor vi garanterer at du får din mulighet til å skyte ditt livs trofé Den Amerikanske Bøffel er større enn Cape Buffalo og større enn Asiatisk Water Buffalo, Kun Gaur i India er større enn Bison. 1200-1300 kilo er en utfordring for de fleste.


Pronghorn Antelope

I terrenget vi har i Wyoming er det en mengde vilt. Wapiti eller Elk, Whitetail og Mule Deer. Det vil da være mulighet for å jakte raketten på prærien, nemlig Pronghorn Antelope. Den er det nest raskeste dyret i verden og på distanser på mer enn 300 meter slår den til og med den Afrikanske Geparden. Dette utrolige dyret kan løpe med en fart av 70 mph. eller 112 km. I timen. Vi kan kombinere jakt på bøffel med Pronghorn eller hjort, vi ordner lisens.

 

Fasanjakt

Det vil være muligheter for å legge inn en dag eller to med fasanjakt i noe som kanskje er et av verdens beste biotoper for fasanjakt, ca $200 dagen. Vi kan arrangere jakten i en ny og spennende og annerledes fauna.

Old Faithful
Yellowstone
Hvis tiden tillater det tar vi en tur innom Yellowstone nasjonalpark, her illustrert ved ”Old Faithful” Geyser. Yellowstone er kanskje verdens mest kjente park og her befinner 60 % av verdens geysirer seg. Her finnes også de fleste dyreartene som finnes i U.S.A. Med unntak av Hawaii og Alaska. Blant de hundrevis av dyrearter, finnes også se store predatorene som Grizzly bjørn, svartbjørn, fjelløve og ulv. Den dekker et område på 8980 km2, i Wyoming, Idaho og Montana. Parken er den eldste nasjonalparken i verden og ble åpnet i 1872.

 

Etter jakten er over, går turen videre til Black Hills, de hellige fjellene til Sioux Indianerne. Hvis tiden tillater det, besøker vi både Mt. Rushmore og Deadwood City.

 

Deadwood, gullgraver-byen og gamblingbyen
Byen hvor Wild Bill Hickok ble myrdet av Jack McCall i 1876, og hvor han nå ligger begravet side om side med Calamity Jane. Vi får tid til et besøk på No.10 Saloon hvor Wild Bill ble skutt og en tur opp på Mt. Moriah Cemetery, kirkegården som ligger ovenfor Deadwood, der hvor Wild Bill og Calamity Jane er begravet.

 

Mount RushmoreMt. Rushmore

Mellom 1927 og 1941 laget skulptøren Gutzon Borglum og 400 arbeidere den 18 meter høye bysten av presidentene George Washington, Thomas Jefferson, Theodeore Roosvelt og Abraham Lincoln. Etter Black Hills går turen videre inn i Wyoming, vi tok sist en stopp i byen Sundance og besøkte et Western museum, som bl.a. hadde stoff om Harry Longbaugh eller The Sundance Kid. Etter en overnatting i nærheten, kommer et av turens absolutte høydepunkt, nemlig Little Big Horn. Vi tar turen opp til høydedragene hvor slaget stod, og følger historien steg for steg.

 

Bear Country
Bear CubPå veien opp til Mt. Rushmore ligger Bear Country, her finnes bl.a. den største privateide samlingen av svartbjørner i verden, med over 100 svartbjørner + en god del Grizzly er dette virkelig noe og ta med seg. Det er en ca. 5 km. biltur gjennom parken hvor man får bjørnene helt inntil bilen. Det finnes også en mengde forskjellige pattedyr som for eksempel Puma, Bison, Elk, Coyote og mye annet. De fleste artene går fritt rundt på området hvor vi kan kjøre, så opplevelsen blir helt spesiell. Bear Country
Det er også en egen innhegning for bjørnunger, her kan du oppleve hvordan de boltrer og leker seg, klatrer i trær og bader i vannet. En unik og spesiell opplevelse som er like artig for voksne som barn. Ungene blir født sent i januar og veier da bare 250 gram og er på størrelse med en pakke smør. De vokser nå veldig fort og vil i mars veie 2-3 kilo, I mai kan de være oppe i 6-10 kilo. En voksen hann kan bli så stor som 325 kilo, men normalen vil ligge på mellom 200-250 kilo. ( Se www.bearcountryusa.com). Hvis det er en større gruppe hvor vi bruker mer enn en bil, vil den ene gruppen bli tatt med på sightseeing i nærmiljøet, mens den andre gruppen er på jakt, Bismarck m.m.


General CusterLittle Big Horn

I 1876 brøt gullrushet ut i Black Hills, den amerikanske hæren klarte ikke å holde gullgraverne borte fra Sioux Indianernes jaktmarker. I stedet ble det beordret tiltak mot indianernes jaktgrupper, etter flere uavklarte sammenstøt, fant General Custer hovedleiren i 1876 til Lakota Siouxene og deres allierte ved Little Big Horn. Custer og hans menn ble separert fra hovdestyrken, og alle ble drept av indianerne ledet av Sitting Bull. Etter Little Big Horn setter vi nesen mot flyplassen for avreise. Det vil være mulig for både jaktinteresserte og andre som har lyst på en reise utenom det vanlige. Hvis noen vil ha tilsendt en cd. Med bilder fra den forrige turen eller mer info så bare kontakt meg. Vi har selvfølgelig også referanser fra tidligere reisende.

Devil's TowerDevil's Tower
Hvis tiden tillater det kjører vi oppom Devils Tower i Wyoming, dette nasjonal monumentet er hvirkelig verdt å ta med seg. Vi spaserer en runde rundt fjellet i en nydelig og spesiell natur. Turen rundt fjellet er bare en spasertur på en halvtime. President Theodore Roosvelt gjorde Devils Tower til et nasjonalmonument så tidlig som 24 september 1906. Det står 1267 fot over Belle Fourche River.


Husk vi arrangerer denne turen også uten jakt, men som en ren foto safari og opplevelses tur.

 

Priser:

 • Bare reise uten jakt: ca $2.900
 • Reise, innkludert bøffeljakt, med trofé $.7.250
 • Reise, innkludert Pronghorn jakt med et dyr; ca $3800
 • Reise, innkludert bøffel og Pronghorn $8.800
 • Reise, innkludert bøffel og Whitetail eller Muledeer; ca $9.250
 • Reise, innkludert bøffel, Pronghorn og Whitetail eller Muledeer; ca $10.800
 • Reise, innkludert Pronghorn og Whitetail eller Muledeer; ca $5.400
 • Reise innkludert Bøffel og Elk; ca $12.000

Inkludert i prisen:

 • Norsk reiseleder og sjåfør.
 • Overnatting med frokost og middag.
 • Guide under jakten.
 • Frakt av trofeene til lokal taxidermist.
 • Leiebil for gruppa.
 • Billetter til alle parker etc.
 •  

Ikke inkludert:

 • Fly Oslo- Minneapolis.
 • Tips.
 • Klargjøring og hjemsendelse av trofeer.                                           
 • Gruppen spleiser på bensin
 • Lisens for Pronghorn eller hjort

Gjør oppmerksom på at hvis det er flere som vil jakte forskjellige dyr, må man kanskje utvide turen med noen dager, $ 200 pr. dag. Dette blir avtalt i tilfelle på forhånd.

Vi arrangerer også rene jakt-turer til Wyoming.

Noen priseksempler;

 • Elk  7 dager jakt  $4500  7 dager innkludert kost og losji.
 • Whitetail eller Muledeer  $2500   4 dager innkludert kost og losji.
 • Pronghorn $1600   3 dager  innkludert kost og losji.
 • Kombi,  Whitetail eller Muledeer og Pronghorn $ 3200  6 dager inkludert kost og losji.