Blackwater River

 

Blackwater RiverOpplev Irland på sitt beste, hvorfor ikke sette av noen dager til et flott fiske i vakre Irland. Vi kan tilby fiskere full pakke, hvor vi reiser sammen som en gruppe med norsk reiseleder, eller du kan reise på egen hånd eller med din familie eller venner.

 

The Munster Blackwater er Irlands nest største elv, etter mektige Shannon. Den begynner i fjellene i East Kerry og flyter 120 km. østover gjennom Cork og Waterford counties før den renner ut i havet ved Youghal i East Cork. Det er en ekstremt vakker elv og har tilnavnet “ The Irish Rhine”. Selv om det er en stor elv er den ikke så utsatt for værets luner, som så mange andre elver, og den kan vise til godt fiske selv ved lite vann.

 

Sammenlignet med mange andre irske elver er fisketrykket lite, men uansett så blir det tatt mellom 5000 og 6000 laks på stang hvert år. Statistikken sier at i 1998 hadde Blackwater den tredje høyeste fangsten på stang av alle Atlanterhavselvene det året, og da snakker vi om Canada, Norge, Island,Skottland osv. Den ble kun slått av to elver på Kola i Russland.

 

Fishing LodgeFiske lodgen vi kan tilby er flott, stille plass med overblikk over elva. Dette er en B&B overnatting, hvor det blir servert frokost om morgenen, og man kan bestille med seg lunsjpakke ut før man reiser og fisker. Middag kan man spise i den nærmeste lille landsbyen Ballyduff. Her er det også typiske Irske puber, hvis man vil ta en øl om kvelden, ca. 15 minutters gåtur fra lodgen. Det er også en egen liten utstyrsbutikk på lodgen hvor man kan kjøpe det man trenger av utstyr. Fluer, spinnere, sluker, alt du skulle trenge.

Lodgen har også eget røykeri hvor man kan få laksen røkt og vakumpakket før hjemtur til norge. Siden det ikke er egen bar på lodgen så er du velkommen til å medbringe dine egne drikkevarer, men du får glass og is, smart og mye billigere.

 

Ian, eier og bestyrer av lodgen siden 1986, egentlig fra Wales, lidenskaplig laks og sjø ørret fisker. Tar seg av den daglige driften av lodgen, og et hav av kunnskap når det gjelder innformasjon om fiske lokalt eller rundt i Irland.

Glenda, kona til Ian, kommer fra Belfast, hun er Gillie (fiskeguide) og instruktør i all slags fluefiske, til de mest avanserte spey casts.

 

Glenda er den høyest kvalifiserte kvinnelige lakseflue kaste instruktør utenfor USA. Hun er World Masters Ladies Salmon Distance Champion. Hun har vært på både The Scottish Ladies team og The Irish Ladies Team.

Blackwater River

 

Glenda gir fluekaste timer for både nybegynnere og erfarne fluefiskere. Uansett hvor god eller dårlig du mener du er i fluefiske, en time eller to med en World Champion vil alltid gi deg litt ekstra.

 

Lodgen ligger ca. 4 timers kjøring ifra Dublin. Det er mulig å få leid både stang, vadere og håv hvis det ønskes. Det er mulig å fiske med det du ønsker selv, flue, spinner, sluk eller mark og reke. Lodgen opererer med 7 vald og du vil få utdelt kart med kjørebeskrivelse for det valdet du skal fiske på. Det som kommer i tillegg til prisen er Irsk lakse lisens.

 

Blackwater RiverIrsk lakse lisens 2013

 

Alder

Under 18 år

Voksen

Voksen

Voksen

Voksen

Område

Hele Irland

Hele Irland

Hele Irland

En fiske region

Hele Irland

Periode

Hele sesongen

1 Dag

21 Dager

Hele sesongen

Hele sesongen

Pris

€ 18

€ 32

€ 46

€ 58

€ 120

SESONG: Februar ut September

 

Priser 2013:

Gruppetur: Vi møtes på Gardermoen, reiser sammen til Dublin, hvor leiebilene står og venter på oss. Kjører sammen ned til Lodgen hvor vi blir innkvartert. Avreise Norge og ankomst lodgen onsdag. Fisker 3 dager før vi reiser hjem på søndag.

 

Innkludert i pris:

• Norsk reiseleder og sjåfør.

• 5 netter på lodgen, innkludert frokost.

• 3 hele dager i elva.

• Leiebil for gruppa, 3 eller 4 mann i hver bil.

Ikke innkludert i pris:

• Fly Norge-Irland

• Middag

• Eventuell tips.

• Lunsjpakke eller lån av utstyr.

Pris:

Nkr. 7,200 ved 10 fiskere eller flere..

Nkr. 7,900 ved 5-9 fiskere

På egen hånd: 3 dager fiske, 5 netter = € 580 = Nkr. 4,700 Blackwater River

 

Fluefiske kurs med Glenda

1 Person: € 50 pr. time, 2 personer: € 60 pr. time

Det anbefales ikke å booke mer en 2 timer om gangen, du skal ha tid til å la det synke inn.

Guidet dag med Glenda

Mix med instruksjoner og fiskeguiding

€300 pr. dag eller ,€ 175 for en halv dag.

Innkludert er nødvendig utstyr og klær hvis ønskelig. Pakket lunsj for 2 personer.

 

Gillies:

€120 pr. dag betales direkte til gillien

 

På gruppeturen vil det bli nødvendig med noen som kan tenke seg å kjøre, vi gir avslag i prisen på Nkr. 500 for sjåfører.